Berga kasern, Helsingborg 1939

Berga - Kopia

Bilden är hämtad ur Leif Högbergs bok I Per-Albinlinjens fotspår (3). Nordvästra Skåne. Original bild Johan Oltins arkiv.

En unik bild från de första dagarna i september 1939. Utanför en av förrådsbyggnaderna på Berga är manskapet i febril verksamhet med att ladda kulspruteband. Ett “löpande band” har upprättats. De två soldaterna med bar överkropp öppnar patronaskar och plockar ut patronerna. Näste man plockar av patronerna ut laddramen och lägger i matarmagasinet. Med hjälp av veven dras patronbandet av bomull genom laddmaskinen. Lägg märke till att klädseln fortfarande är den gamla uniformen m/23.

Bilden och text är hämtad ur Leif Högbergs bok I Per-Albinlinjens fotspår (3). Nordvästra Skåne. Original bild Johan Oltins arkiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *